Spoken word performance van filosoof en dichter Lev Avitan in de bibliotheek

Lev Avitan deelt poëtische en persoonlijke verhalen met leerlingen Don Bosco College

Spoken word performance van filosoof en dichter Lev Avitan in de bibliotheek

Filosoof en dichter Lev Avitan trad afgelopen woensdag met een spoken word performance op voor leerlingen van het Don Bosco College in de Bibliotheek in Volendam. Tijdens de performance zoomde Lev in op persoonlijke ervaringen waarbij hij openhartig en poëtisch vertelde over het moeilijke leven van zijn moeder als vluchteling en zijn eigen worstelingen als vreemdeling in deze tijden. Na afloop ging hij kort met de leerlingen in gesprek. 

Spoken word is een kunstvorm; een taalkunst waarbij de nadruk ligt op de voordracht. Het gaat in feite om de performance van het woord. Lev Avitan (1996) doet dit op een heel authentieke manier en vangt vanuit scherpe en kritische invalshoeken zijn eigen levenservaringen in woorden. Zo sprak hij met de leerlingen van twee klassen 5VWO van het Don Bosco College in de bibliotheek over zijn eigen onzekerheden en het overlijden van zijn moeder. Hij vroeg de leerlingen naar hun mening over de kunstvorm spoken word. “Het klopte heel goed, de woorden komen zo wel aan. Ik voel je emotie”, aldus een van de leerlingen.

De twee klassen van Agnes van Beek hadden de afgelopen 5 weken eerst workshops songwriting gehad in de PX in Volendam waarbij ze songteksten en muziek schreven en optraden voor elkaar. Aan de hand van de spoken word performance van Lev Avitan gaan de leerlingen de komende weken zelf nog aan de slag met dit discipline. Deze performance kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen het Don Bosco College, Bibliotheek Waterland en het Dichter des Waterlands initiatief vanuit de gemeente Edam-Volendam. 

Spoken word performance van filosoof en dichter Lev Avitan in de bibliotheek